Rólunk

vk_logo_500

Az egyesületünk 2010-ben alakult és azóta tevékenykedünk a térségben, pontosabban a Tisza mellett elhelyezkedő Szabolcs településen. A szervezet a Magyar Természetvédők Szövetségének tagszervezete. Tevékenységünk a Szabolcs település turizmus fejlesztésére, a környezetvédelemre és az egészségmegőrzésre irányul.

Az egyesületünk célja, Szabolcs községben egy Turisztikai Szolgáltató központ létrehozása, egy vízi eszköz és kerékpár létesítmény, a Tisza és környékének élővilágát közelebbről megismertetéséhez.

Ezen felül a természeti értékekkel személyes kapcsolatba kerülhetnek, továbbá a környezettudatosságának kialakítása egy jurta tábor valósításával, ahol az ide látogató csoportok természetes közegében ismerhetnék meg az élővilágot.

Hosszú távú célunk, hogy javítsuk az együttműködési területek a közös fejlesztéséhez szükséges kulcsfeltételeit a természet és a környezeti értékek megmentésének, megóvásának mentén. Olyan szolgáltatásokat hozunk létre, melyek a természeti értékeinek megóvásához egy felelősen gondolkodó, a környezetével harmóniában élni tudó életmód bemutatásához alkalmas. Hosszú távú céljaink közé tartozik még Szabolcs település turisztikai és gazdasági fellendítése az igény szerinti eszközrendszer megteremtésével.

Az ide látogatóknak lehetőségük nyílik a vízi sportok elsajátítására, illetve Szabolcs történelmi értékeinek alapos megismerésére: Földvár, Református templom, Mudrány Kúria.

 

alairas

Zakor-Broda Rita Barbara
elnök
Vidék Kincse Egyesület